Wat zeggen onze klanten

Onze klanten vertellen u het liefst zelf hoe ze de greenhabit opleiding hebben ervaren. Hieronder een paar greenhabit stories.

Ineke Hurkmans – Jump Movement

Een mooi verhaal van Ineke Hurkmans, founder van Jump Movement. Over greenhabit in de kieren van de dag…..en wat het zes weken na afloop nog met je doet… Kijk zelf maar mee..

Jeroen Hendrix – Business Support Specialist, DSV road NL

Vanuit DSV zijn we in Maart 2019 begonnen met een groep van 50 medewerkers. Buiten het feit dat ik er persoonlijk veel van heb opgestoken, bracht het ook een nieuwe dimensie in de collegialiteit van de deelnemers. Greenhabit was ineens een onderdeel van de dagelijkse praatjes op de werkvloer. Uitdagingen werden besproken en trots lieten we elkaar foto’s zien via de Greenhabit app. Het energielevel van de deelnemers is merkbaar omhoog gegaan en we zien er gelukkiger uit. Dat zijn in ieder geval opmerkingen die we van collega’s krijgen. Voor mij persoonlijk is de bewustwording het grootste gewin geweest. Bewust iedere dag bezig zijn met de 5 elementen. Samen met mijn buddy, tevens mijn vrouw, ben ik gezonder gaan eten, wandelen we veel meer en staan we samen positiever in het leven. Dank je Greenhabit voor dit leuke, leerzame en vooral positieve avontuur!

Suzanne Weterings – Process Manager bij IamNL

Mijn hele leven hoor en denk ik “je bent zo dun, eet je wel genoeg?”, “waarom zou je eigenlijk sporten?” en “hou jij wel van chocola?”. Ja, ik heb een fijn figuur. Daar ben ik enorm blij mee. Toch betekent een fijn figuur niet altijd een gezond lichaam.

Greenhabit markeert voor mij het startpunt van een nieuw verdiepend bewustzijn rondom gezondheid. En bewustzijn is alles. Wanneer ik me bewust word kan ik me ontwikkelen. En dat heb ik dus de afgelopen maanden gedaan.

Met de gezondheidsgame van Greenhabit had ik 12 weken stevige focus op voeding, bewegen, ontspannen, positief denken en sociale omgeving. Iedere dag opdrachten die me inzicht gaven in dat wat ik in deze thema’s belangrijk vind. En die 12 weken waren dus slechts het startpunt. Superfijn!

 

Samen met Ineke, mijn ultieme buddy, ging ik de uitdaging aan. Heel concreet stopten we (nagenoeg helemaal) met suiker. We gingen meer bewegen: Ineke op de fiets, ik op de wandelschoenen. Ook ga ik sinds de start van Greenhabit meer naar de yoga en ben ik weer gestart met boksen. Die fysieke uitlaatkleppen boden direct meer ontspanning. Door dit samen met mijn collega te doen, maakten we ook gedurende de werkdag meer tijd voor af en toe een rustmomentje. Bij voorkeur tijdens de lunch, waarbij vaak een van ons voor een lekkere salade zorgde. Ik voel met Ineke een diepere verbinding door deze bijzondere periode, we konden zo krachtig reflecteren op bovengenoemde thema’s en kwamen op mooie inzichten, het belangrijkste deel ik graag met je.

 

Ik werd me namelijk tijdens de duur van 12 weken erg bewust van mijn mindset over gezondheid. Waar ik vroeger mijn gezondheid langs de kilo’s aan mijn lijf legde, kijk ik nu naar energielevel, mate van positiviteit en compassie met mezelf en de mensen om me heen. Dit heeft allemaal zo’n boost gekregen in de laatste maanden. Steeds meer leer ik dat met innerlijke rust en een aantal goede gewoontes alles mogelijk is. Té gek vind ik dat!

Grote dank voor topper Chantal en haar team dat deze prachtige game in de wereld brengt.

Ellis van Boxtel – Zorgbelang Brabant-Zeeland

“Dagelijks begint mijn dag met een grote glimlach door het eerste berichtje: een recept, mooie spreuk of iets liefs doen voor iemand. Ik beweeg veel meer, zonder dat het moeite kost. Ik sta meer stil bij dingen en heb enorm genoten van de mooie bloesems die in bloei staan. Ik kan beter met dagelijkse uitdagingen omgaan en ben elke dag trots als ik ‘positiviteit’ mag aanvinken voor ik naar bed ga.” “Greenhabit leert me vooral dat het gemakkelijker kan en dat het niet elke dag perfect hoeft te zijn. Ondanks dat ik een aantal keer per dag de Greenhabit app open, gebruik ik mijn telefoon veel minder vaak. Wil jij meer genieten en vaker vrolijk zijn? Ga met je collega’s en je thuis buddy starten met Greenhabit!”

Aafke Snoeijen – Huisarts, kaderhuisarts hartvaatziekten

Mijn naam is Aafke Snoeijen, ik ben huisarts in Asten en sinds een aantal jaar ben ik gespecialiseerd in Hart- en vaatziekten. Preventie is mijn aandachtsgebied. 80% van de hart- en vaatziekten is te voorkomen door een gezonde leefstijl. Wat mij vooral intrigeert is waarom het de ene persoon wel lukt zijn gedrag te veranderen en de andere niet.

 

Greenhabit is een mooie methode om gedrag te veranderen. Het kost me dagelijks niet veel tijd en het sluit mooi aan op het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Je krijgt belangrijke informatie in kleine stukjes aangereikt. Er wordt gebruik gemaakt van Nudges, kleine duwtjes in de goede richting. Het helpt me daardoor juiste keuzes te maken. Je leert de kleine belangrijke dingen in je leven meer te waarderen en je wordt tenslotte ook nog beloont voor goed gedrag. Ik zou zeggen wat wil je nog meer.

OR – DSV

Als de bewustwording er is, is het tijd om collega’s te helpen gezond te worden. Het programma greenhabit helpt de medewerkers in 12 weken op weg. Ze krijgen uitdagingen, inspirerende quotes en iedere dag de opdracht om bewust aandacht te besteden aan alle vitaliteitsgebieden. Hierbij is de onderlinge communicatie belangrijk. Je krijgt een eigen buddy (uit je privé omgeving) die ook de game meespeelt en het is mogelijk om foto’s met andere collega’s te delen in de app.

Als OR zijn we super enthousiast over alle investeringen rondom gezond werken. Ook de bestuurder ziet de meerwaarde. Onze medewerkers zijn blij en DSV laat zien te willen investeren in goed werkgeverschap. De volgende stap is om dit plan op te pakken voor alle divisies. Een ultieme droom is om er echt centraal beleid op te vormen.

Anita Verstappen – Preventivio

De afgelopen drie maanden is de Greenhabit-game getest door twee professionals van PreventiVIO. Voor ons was de belangrijkste vraag: werkt deze app ondersteunend in gedrag richting optimale vitaliteit? Hoe en is deze toe te passen binnen organisaties?
En ons antwoord is volmondig ja!

Een interactieve app die de beleidsvelden van persoonlijke vitaliteit op een uitnodigende manier de revue laat passeren en je bewust maakt van de mogelijkheden die er zijn om je gedrag stap-voor-stap te veranderen. Bewustwording, inzicht in je eigen activiteiten op de 5 beleidsvelden; Voeding, Sociale omgeving, Positief denken, Ontspannen, Bewegen is een grote persoonlijk winst, vandaar kom je stapsgewijs in beweging. En dat je er voor kunt kiezen om dit samen met een buddy en/of collega te doorlopen is een grote toegevoegde waarde. Door te reflecteren, elkaar uit te nodigen / uit te dagen en het gesprek aan te gaan over vitaliteit krijgt men nog meer inzicht in de mogelijkheden die er zijn, bovendien nodigt het voor velen uit tot daadkrachtige actie!

Ineke Hurkmans, founder Jump Movement

Zo dankbaar. Een switch in mijn leven, 9 kg minder. Tonnen aan energie erbij, ik voel me mooi, ben relaxt, het voelt als mogen en niet moeten om zo te leven. Greenhabit is echt een fris en ander startpunt voor me geweest.

“Als ik iets iedere dag doe, doet het er vaak meer toe dan wanneer ik het slechts af en toe doe. Greenhabit helpt me dagelijks stappen te zetten richting een gezondere leefstijl. De game heeft een sterke focus op: gezonde voeding, bewegen, ontspannen, positief denken en sociale omgeving. Super goed gaat het, zeker met mijn prachtbuddy Ineke met wie ik in de kieren van de werkdag kan reflecteren, filosoferen en spuien over de mooie momenten en de uitdagingen van verandering.”

Heidi van Kampen, outdoor coach trainer – ondernemer

In het kader van de samenwerking met greenhabit BV ben ik 6 weken geleden gestart met de greenhabit game.

Zoals beloofd bij aanvang, hier wat ervaringen: – Het “koud douchen” weer opgepakt. Dat geeft weer een “boost”, zowel lichamelijk als mentaal! – Veel dingen gaan al heel goed; voldoende beweging (duh), positief denken, aandacht voor gezonde voeding. – Qua ontspannen ben ik nog op zoek naar wat mij écht ontspant…ik buig werkelijk alles om naar een prestatie. – Sociaal gezien kom ik veel in contact met mensen, dat is natuurlijk ook mijn werk.

Juist soms sociaal contact vermijden en even alleen zijn werkt voor mij. Door de game sta ik (nog) wat vaker stil bij de dingen. Ik doe de game samen met mijn man en bepaalde opdrachten zorgen voor leuke gespreksstof.

Wat wil ik er de komende weken nog uit halen? – Ondanks dat ik ruim voldoende beweeg en beroepshalve sport, kies ik er nog niet altijd voor om echt zelf regelmatig te gaan sporten. – Mijn hoofd “opruimen” en opgeruimd houden. Ik heb zoveel ideeën, maar ondanks dat ik de dingen graag goed regel en geordend houd, word ik regelmatig overrompeld door mijn eigen chaos in mijn hoofd haha!

Jiska van den Hoek – Zorgbelang Brabant-Zeeland

Zorgbelang Brabant | Zeeland is onlangs een samenwerking gestart met Greenhabit. ‘Deze samenwerking past heel goed in onze visie op eigen regie en positieve gezondheid’, legt Zorgbelang directeur Jiska van den Hoek uit. “Regie over je gezondheid is zo belangrijk. Dat geldt voor kwetsbare mensen maar ook voor mensen die extra druk ervaren doordat zij bijvoorbeeld hun baan moeten combineren met zorgtaken. Het programma van Greenhabit kan hen helpen grip te houden op hun eigen gezondheid.”

Nancy Hendrikx – personal trainer/ eigenaar Natuurlijk Nancy

“Het heeft mij inzicht gegeven in dat niet alles moet gaan zoals ik het in mijn hoofd heb. Je mag best langs de lijntjes kleuren, maakt dat je dag minder?? Juist interessanter eigenlijk!! Ook ik heb niet alle doelstellingen gehaald, erg? Nee ik heb ervan geleerd.

Vooral geleerd dat ik diegene ben die bepaald, hoe ga ik met dingen om. Laat ik ze mijn dag bederven of gebruik ik ze om juist de knop om te draaien en tot actie over te gaan in plaats van passief af te wachten.

De spreuken zijn inspirerend, de recepten lekker maar ook de leuke foto’s die je met elkaar kunt delen laat zien dat iedereen er op zijn eigen manier mee bezig is en er wat moois van maakt.
Happiness is a habit……. Greenhabit.

Kim Berkers, owner Uniek Marketing

Greenhabit a way of life.

Mijn greenhabit avontuur zit er inmiddels alweer wat weken op. Wat jammer!
Ik mis het nog iedere dag. Ook nu ik heerlijk op vakantie ben! Het is zo fijn om op een positieve manier informatie te verkrijgen over hoe je een gezondere leefstijl kunt ontwikkelen. De info, de challenges en de nieuwe inzichten hebben me een betere balans gegeven. Voel me goed! Ik sport meer, ik had er geen hekel aan, maar het kwam er gewoon niet van… Ik maak bewustere keuzes in mijn voeding. Het zijn geen lastige keuzes meer, voelt ook niet als straf als ik iets niet eet. Ik ben blijer, meer dankbaar. Ik geniet meer van mijn omgeving met gezin, familie en vrienden. En het stukje ontspannen; ook dat gaat beter! Schrijft ze nu liggend aan de rand van het zwembad in de zon…. Even ‘me time’ op vakantie met mijn prachtige gezin! Greenhabit tot snel weer!

Jeroen Rondeel,  managing director Blue Engineering

“We moesten bijvoorbeeld bijhouden waar het meeste suiker in zat. En waar ik me rot van geschrokken ben, mede door dit programma, wat er aan suiker in sommige soorten bruin brood zit. Dan denk je dat je gezond eet en dan kom je erachter dat eigenlijk de bruinmaker suiker is. Dat heeft bij ons toch wel een knop omgezet. Ja die van voeding knalde er heel hard in, ik ben techneut, ik denk dat ik wel weet wat ik eet, drink en doe maar dat ik dan toch achter zulke verrassingen moet komen.

 

Verder haal ik nu ook meer feedback op van mijn omgeving, wat is er sociaal aan de hand, daar moet ik toch wel een antenne voor hebben. Greenhabit is voor iedereen goed, iedere stap die je verbetert is er weer een. Elk stapje is winst en ik denk dat dit zo dichtbij je staat dat het kleine stappen zijn die je zet, maar wel haalbare stappen. Ik heb nu geen moeite meer om die kleine aanpassingen vol te houden. Omdat het erin zit.”