Greenhabit.nl gebruikt alleen functionele cookies voor een correcte werking van de website. Er wordt geen persoonlijke data opgeslagen. Hoe gebruikt Greenhabit.nl cookies?

Over Greenhabit

All disease starts in the gut.

-hippocrates

Bij Greenhabit streven we ernaar om leuke en boeiende programma’s te ontwikkelen om gezonde keuzes op een leuke manier te stimuleren en de kwaliteit van leven verbeteren.

Greenhabit is opgericht in 2017 door Mark en Chantal Linders. Ze waren geïntrigeerd door de kracht van de mindset en positieve psychologie. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een team van energieke gameontwerpers, kunstenaars en professionals die gepassioneerd zijn over het creëren van gezonde gewoontes die door middel van serious gaming leuk gemaakt worden. Greenhabit hecht veel waarde aan culturele diversiteit en werkt met acht verschillende nationaliteiten vanuit twee verschillende locaties.

Je hebt altijd een keuze

Toen Chantal op zeer jonge leeftijd door een ongeluk werd getroffen en aan haar rug werd geopereerd, ontdekte ze zelf de kracht van de mindset. Ze beëindigde direct haar sportcarrière en ontdekte andere talenten. Zo werkte ze meer dan 20 jaar in de IT wereld als consultant en Business Analist.. Van jongs af aan las ze veel boeken over positieve psychologie. Haar favoriete schrijver is dan ook ‘Wayne Dyer’.

Wat als iedereen deze kracht zou ontdekken? Wat als je mensen kan helpen deze kracht te ontdekken? In 2017 deed ze onderzoek en kreeg antwoord op de vraag: ‘waarom stoppen we met goede voornemens?’ Dit antwoord is het begin van Greenhabit. Zodra mensen in omstandigheden terecht komen waarbij stress, verdriet, eenzaamheid of armoede een rol speelt, stoppen we direct met goede voornemens. De 370.000 lifestyle apps die toen al bestonden richten zich niet op omstandigheden maar op de fysieke gezondheid. Zeker effectief, maar niet duurzaam.

Ze schetste een avontuur met schatkistjes, geïnspireerd door de bekende Advent kalender en baseerde dit op de minimale tijd dat ons brein nodig heeft om ‘gewoonten’ te ontwikkelen. Ze verdiepte zich helemaal in breinleren en de wetenschap van gedragsverandering.

Haar radicale idee om een positieve gezondheidsreis te ontwikkelen en hierbij slimme technieken te integreren werd niet overal positief ontvangen. Ze hield vol aan haar visie op gezondheid. Gezondheid komt van binnenuit. Onze emotionele wereld is bepalend voor de keuzes die we maken. Ze ontwikkelde een reflectiemodel om dagelijks op je fysieke, mentale en sociale gezondheid te reflecteren. Ze combineerde dit met kleine opdrachtjes, persoonlijke ontwikkeling en beloningen. Deze 12 weeks programma’s, die ze ontwikkelde samen met haar man Mark, stimuleren bewustwording en leven vanuit je persoonlijke drijfveren. Samen hebben ze al hun kennis en ervaring samengevoegd. Mark heeft een technische bedrijfskunde achtergrond en werkte jaren als directeur in grote bedrijven.

Founders

Mark en Chantal Linders zijn levenspartners en businesspartners. Samen hebben ze vier kinderen, houden van reizen, leven gezond (80-20 regel) en zijn gek op sporten. Meer en meer zijn ze zich bewust van ’terug naar de essentie van jezelf, de essentie van je bestaan’ Als je doet wat je écht van binnen wilt en je gelooft erin, dan kom je er ook.

Mark Linders (CFO)
mark@greenhabit.nl

Chantal Linders (CEO)
chantal@greenhabit.nl

Manage the monster in your head

In 2019 werd Chantal gevraagd om deel te nemen aan TedX Venlo. Ze vertelt over het monster in je hoofd en hoe je de baas kunt worden over dit stemmetje die je weerhoudt van dingen die je graag wilt.

“How do you deal with challenges in life when that little voice in your head says you can’t do it?.”

De natuur, ons creatieve hart.

Veel van de interventies binnen Greenhabit bedenken Mark en Chantal in de natuur. Met gemak lopen ze dagelijks tussen de 10 en 15 duizend stappen in het bos. Het heeft een fenomenale impact op hun creatieve brein. “Onderweg of op reis bedenken we altijd nieuwe dingen”, aldus Linders.

Onze Greenhabit pakketten worden ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt. De pakketten worden daarom met veel liefde en aandacht ingepakt.

We werken samen met de beste game ontwikkelaar van Nederland, Grendel Games. Verder hebben we veel partners waarmee we onderzoeken doen.

Ook Partner worden of GCP? Stuur dan een mail naar hello@greenhabit.nl

Grendel Games Logo

Grendel Games, de gameontwikkelaar van Greenhabit, is een internationale, prijswinnende serious game ontwikkelaar gevestigd in Nederland.

Ze maken games met een doel voor de gezondheidszorg, duurzaamheid en andere maatschappelijke vraagstukken.