Greenhabit.nl gebruikt alleen functionele cookies voor een correcte werking van de website. Er wordt geen persoonlijke data opgeslagen. Hoe gebruikt Greenhabit.nl cookies?

Wat is Greenhabit?

Greenhabit is een opleiding waarbij je in kleine stapjes (nudging) werkt aan je fysieke en mentale gezondheid. De opleiding is voor medewerkers, consumenten en patiënten. De methode richt zich op het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. (gemiddeld 66 dagen) Er wordt iedere dag aandacht besteedt aan 5 elementen die ervoor zorgen dat jij een gezonde leefstijl ontwikkelt en volhoudt. (voeding-bewegen-ontspannen-positief denken-sociale omgeving) Met de hoofddoelen personaliseer je je opleiding en algoritmes helpen je om uitdagingen af te stemmen op je behoeftes.

Het is leuk om de opleiding samen te doen want dan heb je een extra motivatie en versterk je elkaar. Je kunt vrienden of collega’s toevoegen aan je eigen avontuur, zij zien alleen de door jou gekozen foto’s. Je doelstellingen en metingen zijn afgeschermd. Dagelijks ontvang je een schatkist met berichten en uitdagingen van Greenhabit. Voor alles wat je doet ontvang je punten. Deze resulteren in beloningen die in het Greenhabit pakket zitten. Dit zijn verrassingen die je mag uitpakken als je het level hebt gehaald. Er zijn 3 fysieke beloningen te winnen. 


We besteden veel aandacht aan persoonlijke groei, zoals pro-activiteit, omgaan met werkdruk, omgaan met situaties die je uit balans brengen, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Met elke week één thema doorloop je het programma van persoonlijke groei en reflecteer je op je eigen situatie. Zo leer je om zelf de regie te nemen over jouw leven en keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Uit ervaring van deelnemers is gebleken dat mensen er graag mee door willen gaan. Daarom is er een Greenhabit For Life opleiding waarbij je 365 dagen per jaar op een leuke manier door kunt werken aan gezonde keuzes. Het programma zit momenteel in de testfase. Wil je meer informatie hierover, stuur dan een mail naar: hello@greenhabit.nl

Micro doelen
Greenhabit helpt je wekelijks met het stellen van microdoelen. Zo kun je in kleine stapjes werken aan je hoofddoelen. Kleine successen geven een positief gevoel.
 
Kennis
Kleine korte learnings over onderwerpen die je gezondheid positief beïnvloeden.
Kleine duwtjes in de rug (nudging) om de juiste keuzes te maken.
Uitdagingen
De game nodigt je uit om uitdagingen te doen. Dit varieert van fysieke tot sociale uitdagingen. Ook zijn er team-challenges .
Beloningen
In Greenhabit word je beloond met punten en medailles. Na het halen van een level, mag je een beloning uit het pakket uitpakken.

Waarom Greenhabit?

Sociale verbinding
Greenhabit zorgt voor sociale verbinding. Je buddy (die je zelf kiest) geeft steun in de kieren van de dag en met je collega’s deel je de uitdagingen en ervaringen via de App/Game. Zo vergroot je de teamspirit.
 
Bewustwording
Je ontwikkelt bewustwording, je krijgt inzicht in situaties die jou emotioneel beïnvloeden. Beseffen dat iets je helpt, of juist niet. Beseffen dat bepaalde zorgen nutteloos zijn of waar je energiebronnen zitten.
 
Emotionele balans
Er ontstaat een goede privé-werkbalans door de integrale aanpak en het betrekken van een buddy uit de privé omgeving. Ook ontstaat er een emotionele balans waardoor we volledig in het nu kunnen zijn en aandacht kunnen geven aan de dingen die er echt toe doen.