Wat is greenhabit?

greenhabit is een vitaliteitsopleiding die in kleine stapjes (nudging) werkt aan je fysieke en mentale gezondheid. De methode richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. Ons brein is plastisch en kan heel goed leren. Er wordt iedere dag aandacht besteedt aan 5 elementen die ervoor zorgen dat jij een gezonde leefstijl ontwikkelt en volhoudt. (voeding-bewegen-ontspannen-positief denken-sociale omgeving)

 

Het is leuk om de opleiding samen te doen want dan heb je een extra stimulans en versterk je elkaar. Je kunt vrienden of collega’s toevoegen aan je eigen avontuur, zij zien alleen je foto’s en niet je doelstellingen of metingen. Dagelijks ontvang je berichten van greenhabit of word je uitgedaagd om iets te doen. De beloningen zijn altijd een verrassing.

 

We besteden veel aandacht aan persoonlijke groei, zoals pro-activiteit, omgaan met werkdruk, omgaan met situaties die je uit balans brengen, zelfvertrouwen, weerbaarheid. Met elke week 1 thema doorloop je het programma van persoonlijke groei. Zo leer je om zelf de regie te nemen over jouw leven en de dingen te doen die jíj belangrijk vindt.

 

Uit ervaring van deelnemers is gebleken dat mensen er graag mee door willen gaan. Daarom zijn er twee greenhabit vervolg opleidingen, gevorderd en master. De opleidingen van greenhabit duren altijd 12 weken. Je kunt na de greenhabit opleiding ook naar het ‘greenhabit for life’ programma. Zo blijf je in contact met andere greenhabit gebruikers en kun je zelf kiezen welk element je extra aandacht wilt geven.

De opleiding bestaat uit een App/game en een opleidingspakket. Na je aanmelding voor de opleiding wordt het opleidingspakket thuis gestuurd en ontvang je de inloggegevens voor de App/game. De App/game kun je downloaden via de Appstore of Google Play.

Er zijn verschillende opleidingen van Greenhabit. Standaard Greenhabit, de HeartLife edition, Overwin Diabetes (www.overwindiabetes.nl), Zelfregie na een hartevent.  De opleiding duurt twaalf weken en reflecteert dagelijks op de vijf elementen.

Gezond eten

Ontspannen

Bewegen

Positief denken

Sociale omgeving

Nieuwsgierig geworden?