Programma: Gezond voor hart en vaten

Blijvende leefstijl verandering met Greenhabit

Greenhabit is een interactieve App (opleiding) waarin mensen de regie krijgen over hun eigen gezondheid. Het programma van twaalf weken heeft een integrale aanpak en betrekt hierbij een buddy uit de privé omgeving en lotgenoten. De laagdrempelige methode zorgt voor betrokkenheid, bewustwording, mentale veerkracht en duurzame gedragsverandering.

Hart- en vaatziekten

Recente onderzoeken tonen echter aan dat het dichtslibben (of: de verkalking) van de vaatwanden een omkeerbaar proces is. Zo toonde de universiteit van Harvard aan dat bijna 80% van de hartpatiënten op de wachtlijst voor een hartoperatie, van de operatielijst geschrapt konden worden. Ze hadden dankzij gezonde voeding en een positieve mindset geen operatie meer nodig.  

 

Waarom Greenhabit?

Greenhabit kijkt naar de mens als geheel. Gezondheid komt van binnen, wanneer we emotioneel in balans zijn maken we vanzelf gezondere keuzes. De interactieve App duurt 12 weken. Dit is de minimale tijd dat het brein nodig heeft om nieuwe gewoontes aan te  leren. De kleine successen, het lopen naar Parijs en de beloningen maken het werken aan gezondheid leuk.  Bij de opleiding zit een opleidingspakket, een boek en een waterfles. 

25%
van de Nederlanders overlijdt aan hart-en vaatziekten

(bron- Hartstichting)

Zelfmanagement door Greenhabit

Zelfregie verhoogt het gevoel van eigenaarschap, stimuleert deelname en draagt bij een een gezonde levensverwachting.

 

 

Voor wie?


Greenhabit is geschikt:

> voor iedereen die gemotiveerd is
> goed om kan gaan met een mobiele telefoon
> tussen de 18 en 80 jaar

 

Samen met buddy

Het programma doorloop je samen een buddy uit je privé omgeving. De buddy kiest eigen hoofddoelen en geeft steun in de kieren van de dag. Samen

leren we makkelijker dan alleen. 85% van alle mensen maakt de opleiding af.

 

 

En lotgenoten

Tijdens het programma kun je andere mensen ontmoeten. Je kunt ze toevoegen aan je contacten en zien in de community van de App. Het motiveert en inspireert. Ook zijn er uitdagingen die je samen kunt doen.

 

Hoeveel tijd?

De tijdsbesteding is ongeveer 10-15 minuten per dag. (naast de uitdaging van de week)

Verander je mindset voor een gezond hartgezond hart

“Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken”
Je kunt afstand nemen van negatieve gedachten. Dit draagt bij aan een emotionele balans en dus een gezond hart. Dit nieuwe gedrag kun je leren, je hersenen zijn plastisch. Neurowetenschappers tonen al jaren aan dat je jezelf kunt herprogrammeren. Met Greenhabit oefen je dagelijks met positiviteit en kun je krachtige, positieve neuroverbindingen laten groeien. Op deze manier doorbreek je belemmerende gedachten en patronen en kun je deze vervangen voor positieve gedachten en overtuigingen. Je gaat leven vanuit persoonlijke drijfveren.

 

Met het reflectiemodel van Greenhabit, sta je dagelijks stil bij je fysieke, mentale en sociale gezondheid. Zo word je de baas over je eigen balans.

gezond hart.

Schrijf je in voor het 12-weekse programma:
Gezond voor Hart en Vaten
17  mei 2021 start de opleiding!

Vul alleen jezelf in, je buddy hoeft hier niks in te vullen. 

  Heb je nog vragen?
  Stuur een mail naar: hello@greenhabit.nl of bel op: 088-2626300

  Begin vandaag aan deze onvergetelijke reis!

  “Een gezond hart, begint in het brein.”

  mijn merk je dat je toch weer aankomt of zelfs meer dan dat. Het geheim zit in kleine stapjes, de juiste voeding en beweging. Wat ook meespeelt zijn onze hormonen en stress. Wil jij nooit meer schommelen met je gewicht, kies dan voor de Heartlife edition en werk in kleine stapjes aan een gezond en stabiel gewicht. Zonder dieet afvallen.

  Nooit meer schommelen met je gewicht.

  Naarmate je ouder wordt, is het steeds moeilijker om op gewicht te blijven. Er bestaan talloze diëten en Apps om af te vallen. Ze zijn allemaal effectief maar op lange termijn merk je dat je toch weer aankomt of zelfs meer dan dat. Het geheim zit in kleine stapjes, de juiste voeding en beweging. Wat ook meespeelt zijn onze hormonen en stress. Wil jij nooit meer schommelen met je gewicht, kies dan voor de Heartlife edition en werk in kleine stapjes aan een gezond en stabiel gewicht. Zonder dieet afvallen.

  Hoe werkt het?

  Na de inschrijving ontvang je een e-mail met alle informatie en de inloggegevens voor de App. Je kunt een buddy vragen om mee te doen. Elke maand start een nieuw groepje, hier kun je ook andere mensen leren kennen. Dan word je ingedeeld in een groepje en ga je samen met een Greenhabit coach twaalf weken op reis.  Samen met de Game/ App, een buddy (zus-vriendin-partner) en het ‘HeartLife pakket’ werk je 12 weken lang op een leuke manier aan je fysieke en mentale gezondheid. 

  Met kleine stapjes en duwtjes (nudging) in de rug lukt het je om eindelijk je doelen te halen. Gedurende het programma word je beloond voor je prestaties. In de community vind je ook andere deelnemers, je kunt elkaar motiveren en inspireren.

  dr. Janneke Wittekoek:

  “Al jaren ben ik, naast het behandelen van hart- en vaatziekten, bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, als je mijn spreekkamer binnenstapt met een dichtgeslibd bloedvat ben je rijkelijk laat.” aldus cardioloog Janneke Wittekoek.

  Heartlife Klinieken is opgericht door cardioloog Janneke Wittekoek. Ze heeft een passie voor preventie en speciale aandacht voor het vrouwenhart. HeartLife streeft naar het verbeteren en optimaliseren van hartgezondheid. Dit doen we door middel van voedingsadvies, medicatie (of het aanpassen daarvan) en personal training.

  Ze schreef meerdere boeken:
  – Het Vrouwenhart
  – Healthy Heart
  – Hart & Hormonen

  Elke dag even stilstaan bij mezelf

  Nu houd ik het wèl vol

  Die kleine stapjes werken echt. Hoe makkelijk het is om wat extra te bewegen.

  Mijn buddy is een echte steun

  Ik pieker veel minder

  11 kilo lichter, ik eet anders en beweeg veel meer

  Die verrassingen, zo leuk

  Normaal was ik allang gestopt

  Door de overgang kwam ik steeds meer aan. Nu eindelijk komt mijn lichaam weer in balans.

  Chantal Linders

  Greenhabit kijkt naar de mens als geheel. Een emotionele balans zorgt voor meer veerkracht en zelfregie. Greenhabit gaat over hoe we ons voelen van binnen. Het gedrag dat je ziet is een uitkomst van onze drijfveren, normen en waarden en onze gedachten. Het is belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Bij jouw kernwaarden, jouw drijfveren en jouw dromen. Greenhabit helpt je in kleine stapjes naar jouw grotere doel. Over hoe jij je mindset kunt beïnvloeden zodat je emotioneel in balans blijft.

  Je leert alles over gezonde voeding maar ook over de werking van je brein als je graag wilt afvallen. Met eenvoudige tips en kleine duwtjes in de rug lukt het jou om baas te worden over jouw gezondheid en je gewicht. Zo ga je leven vanuit persoonlijke drijfveren en leer je om goed voor jezelf te zorgen.

  Het brein heeft gemiddeld 68 dagen nodig om nieuwe gewoontes aan te leren

  Mireille

  “Ik denk zelfs dat ik mijn medicatie kan afbouwen”

  De reden dat ik mee deed was veel stress in mijn leven. Dit kon ik maar moeilijk  doorbreken. Ik heb dan ook van alles geprobeerd, van yoga, ontspanningsoefeningen, meditatie, rust inbouwen, meer voor jezelf doen. En toch lukte het steeds niet mijn hardnekkige gedrag te doorbreken, door het echt voor mezelf te doen.

  De schatkistjes die je dagelijks open maakt (met hierin de 5 elementen, uitdagingen, activiteiten (met ook wetenschappelijke weetjes) helemaal gebaseerd op de doelen die je gesteld hebt, hebben me iedere dag weer meer bewust gemaakt van de noodzaak dit echt goed en blijvend aan te pakken. Maar ook wat het je kan opleveren, rust, meer ontspanning, meer geluksmomenten, meer genieten. Hierdoor kan je ook beter functioneren in je dagelijks leven.

  Het is nu een feestje als ik ‘s morgens wakker word en een schatkistje mag openmaken! Plus je bent niet alleen! Je hebt je buddy en een groep fijne mensen. Sinds ik met de Greenhabit game meedoe, heeft het me veel bewuster gemaakt van mijn jarenlange hardnekkige gedrag. Het heeft ervoor gezorgd dat ik echt wil veranderen. Stapje voor stapje, je bent niets verplicht, gewoon op je eigen tempo.

  Ik wil nu tijd voor mezelf maken, meer buiten wandelen tussendoor, meer opladen, meer rust pakken om de dag relaxter door te komen. Als het me een dag niet lukt dan mis ik het echt, word ik er zelf een beetje kriegelig van en wil ik het de volgende dag weer oppakken. Ik heb nu al zoveel meer energie en behoefte om beter voor mezelf te zorgen.

  Mijn buddy en ik zijn er voor elkaar en we helpen elkaar door de moeilijke dagen heen, maar het is ook superleuk om dit samen te doen! Zij heeft haar eigen doelen waar zij aan werkt, zo ook de andere deelnemers. Het delen van onze ervaringen met elkaar, goede en minder goede, gewoon zoals het echt is, helpen om er samen (maar ook individueel) doorheen te komen en geven veel energie.

  We hebben nog wat weken te gaan, en ik denk echt dat ik nu al een hele stevige basis heb om dit vast te houden. En dit heb ik nog nooit ervaren. Ik denk zelfs dat ik misschien mijn medicatie wat zou kunnen afbouwen (in overleg met mijn cardiologe) als dit stabiel blijft.

  De Hoofddoelen

  Deze vrouwen gingen je voor

   

  verloren overtollige kilo’s en kregen een juiste hormoonbalans

  “14 kilo kwijt, wat een cadeautje, ik ga hier zeker mee door”

  Maureen

  “een cadeautje voor het leven.”

  Ineke Hurkmans

  “Ik ben veel positiever en voel me minder eenzaam”

  “Veel steun aan mijn buddy, ook als het een keertje tegenzit”

  Elga

  “De herwonnen energie en levenslust is onbetaalbaar”

  Gera de Bijl

  Hoe  werkt het?

  Stap 1

  Schrijf je alvast in om een plekje te bemachtigen. Er zijn in totaal 300 plekken beschikbaar voor 26 april. Je ontvangt een bevestiging per mail. Vanaf 5 april kun je de 'Greenhabit - Heartlife edition downloaden'. Hiervan krijg je een bericht.

  Stap 2

  Het 'HeartLife pakket' wordt thuisgestuurd. Hierin zit het opleidingsboek greenhabit, het boek 'Hart & Hormonen', een waterfles en allerlei motiverende cadeaus die je eerst moet verdienen.

  Stap 3

  Jouw 'Greenhabit HeartLife' reis gaat beginnen. Met dagelijkse content, uitdagingen, metingen en sociale aandacht word je meegenomen in een programma waarin je werkt aan alle vitaliteitsgebieden. Het persoonlijke dashboard in de App geeft je inzicht in je eigen gezondheid. Je doet het samen met je buddy met wie je foto’s kunt delen. Het begint met een online start-event, een onboarding door een Greenhabit Certified Pro.