De game

Nog nooit is werken aan je gezondheid zó leuk geweest! Met een game en een boek ga je twaalf weken op avontuur. Elke dag is een verrassing wat er op je tijdlijn verschijnt, soms een uitdaging, soms een bericht of vraag. De beloningen zorgen voor extra motivatie en niet te vergeten je buddy met wie je het samen doet.

 

Spelenderwijs leer je over gezondheid en word je uitgedaagd zodat je lekker in je vel gaat zitten. Samen met Grendel Games hebben we deze super toffe game ontwikkeld om de wereld om ons heen een stukje mooier te maken. Via deze site of je werkgever kun je de opleiding bestellen
Beschikbaar in Nederlands, Engels, Spaans en Duits. Ook zijn er patiënten programma’s beschikbaar: Overwin Diabetes Type 2, Zelfregie na een hartevent, Greenhabit voor COPD

   

Personalisatie

Personaliseer je greenhabit avontuur met twee hoofddoelen. Klik hieronder voor meer uitleg.

Betekenisvol zijn

Alle mensen zijn uniek maar ze hebben wel een gezamenlijke eigenschap. Dat is dat we allemaal waarde kunnen toevoegen aan de wereld, om iets te betekenen. Met deze keuze gaat het niet alleen om jezelf maar ook wat je kunt betekenen voor anderen en dit zorgt voor meer geluk.

Herstel of revalidatie

Werk aan je herstel zonder te forceren. Na een blessure, ziekte of operatie is het belangrijk weer te vertrouwen op je lichaam met een positieve mindset. Leer met deze keuze wat je nog wél kan doen zodat je met steun van anderen nog steeds gezonde keuzes kunt maken.

Meer ontspannen

We worden niet moe van hard werken maar van te weinig rust nemen. We krijgen energie door op te laden, net als bij een auto. We vergeten dit vaak omdat we eerst alles af willen hebben. Met deze keuze leer je hoe je door de dag heen rust (oplaad) momentjes kunt nemen. Je voelt de energie weer stromen.

Gezonder eten

Gezonde voeding is nodig om je lichaam goed te laten functioneren maar helpt tevens bij het voorkomen van infecties. Wat je eet heeft direct invloed op je energie, je humeur, je weerstand maar ook op je hart en bloedvaten. Ook je brein wordt scherper door gezonde voeding. Met deze keuze geef je meer aandacht aan gezonde keuzes, de juiste energiebalans en krijg je vanzelf een gezond gewicht.

Meer energie

Energie komt voort uit fysieke- en mentale conditie. De fysieke conditie wordt bepaald door beweging en goede voeding zorgt voor de juiste bloedsuikerspiegel. Ook werken in de juiste flow zorgt voor meer energie. Leer hoe je meer energie kunt krijgen door de seizoenen heen en onder verschillende omstandigheden.

Meer balans

De wereld om je heen probeert je constant uit balans te brengen. Hoe kun je maximaal genieten van het leven, je gezin en vrienden en ook met plezier werken? Kom met deze keuze in balans en ervaar de rust en het geluk van in balans zijn.

Sociale contacten

De sociale contacten die je hebt zijn van invloed op je welzijn. Als je weinig mensen om je heen hebt dan is de kans groot dat je niet lekker in je vel zit. Alles draait om relaties, je hebt ze nodig om leuke en minder leuke dingen te delen maar natuurlijk ook in je werk. Met deze keuze helpen we jou een goede balans te vinden in het vinden van relaties.

Meer bewegen

Door voldoende te bewegen voel je je fitter en gezonder, maar je verkleint ook de kans op allerlei (welvaarts)ziekten. Het draagt bij aan een gezond gewicht en een gezond hart. Met deze keuze dagen we jou uit meer te bewegen zodat je een goede balans vindt in ontspannen en inspannen.

Gewichtsafname

Voor het bereiken van een gezond gewicht is tijd nodig. Afvallen moet geen doel op zich zijn, er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op je gewicht. Met deze keuze ga je niet alleen aan de slag met gezonde voeding, maar ook met jezelf. Want hoe lekkerder jij in je vel zit en hoe beter jij weet hoe je stress situaties de baas kunt blijven dan merk je dat afvallen vanzelf gaat.

Positiever zijn

Door positief te leren denken krijg je kracht om door moeilijke situaties heen te komen. Je leert dat je altijd een keuze hebt. Door je te focussen op dat wat goed gaat op een dag groeit je zelfvertrouwen en je energie. Met deze keuze vind je ook een manier om positief naar jezelf te kijken en de wereld om je heen. Als je denkt dat iedereen deugt dan valt het eigenlijk best wel mee.

Meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is iets wat je alleen jezelf kunt geven. Met zelfvertrouwen durf je meer en heb je minder last van dat stemmetje in je hoofd. Denk je dat anderen het beter voor elkaar hebben? Vaak zie je maar een stukje uit iemands leven, de binnenkant zie je nooit. Met deze keuze ga je aan de slag met je zelfvertrouwen, met trots zijn op de dingen die je doet en leer je de koers van je hart te volgen.

Avontuur

In je avontuur van greenhabit verschijnen dagelijks berichten, challenges of vragen. De dagen zijn eerst nog op slot. Zodra je opleiding begint, dan gaat de eerste dag open en volgen de verrassingen vanzelf.

Beloningen

Je krijgt beloningen voor het halen van fysieke of mentale challenges. Je herkent ze direct. Je kunt punten en badges verdienen. Heb je er voldoende, dan krijg je een verrassing in de vorm van een voucher. Deze kun je verzilveren bij jou in de buurt.

Inzichten

Hierin zie je de voortgang van je greenhabit avontuur. Deze gegevens zijn alleen voor jou zichtbaar.

Sociaal

Hier kun je vrienden of collega’s zien die ook meedoen met greenhabit. Je kunt foto’s delen en elkaar motiveren.