Greenhabit.nl gebruikt alleen functionele cookies voor een correcte werking van de website. Er wordt geen persoonlijke data opgeslagen. Hoe gebruikt Greenhabit.nl cookies?

Het Groentevariatie Rad

Het Groentevariatie Rad
Nergens in Europa eet men zo weinig groente als in Nederland. We eten vaak maar 2 of 3 kleuren. Met het Groentevariatie Rad, leren kinderen spelenderwijs meer kleuren te eten. Door aan het rad te draaien kom je op 1 van de 5 kleuren en kies je een groente van die kleur.
Vervolgens kies je een recept ter inspiratie. (Veggipedia)

 

Wil je ook een Groentevariatie Rad maken?

Er zijn drie varianten.
1. Het Groentevariatie Rad om thuis te maken
2. Een reuze Groentevariatie Rad
3. Een digitale Groentevariatie Rad

Tijdens de Floriade in Almere werd een levensgrote versie van het Groentevariatie Rad gebruikt. Kinderen vinden het leuk om telkens verrast te worden. Inmiddels heeft het grote rad een nieuwe bestemming gekregen bij Brightlands Greenport Venlo waar het de jeugd inspireert met kleur te variëren in aansluiting op Kokkerelli Kids University. Lees verder:  https://www.innovatieglastuinbouw.nl/apps/news/item/146/

Inmiddels is het groentevariatie rad gedigitaliseerd en geïntegreerd in het geïntegreerd leefstijl interventie programma van Greenhabit. Door te variëren met groente kun je punten verdienen in de Greenhabit app die gekoppeld is aan een receptendatabank. De recepten kun je bewaren in je eigen receptenboekje.

Via een API koppeling zijn de recepten van VeggiPedia geïntegreerd. Ook heb je een eigen receptenboekje.
https://www.veggipedia.nl/recepten

Het Groentevariatie Rad is ontwikkeld in samenwerking met SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) Wij geloven dat het gaat om het doen simpel te maken.

Meer weten over Greenhabit? 
Lees dan hier verder: Wat is Greenhabit?